Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

 

Monique Bosch zet gedachten om in beelden. Dit proces slingert als een rivier door het landschap van haar leven en brengt rust. Haar vormgeving is Levend Realistisch. Het werk wordt meestal gegoten in brons, soms in hardgips dat beschilderd wordt volgens een eigen receptuur. Modeltekenen is een belangrijk onderdeel van haar bezigheden. Mensen en dieren nemen in haar werk een centrale plaats in. Spelend met hun verwantschap maakt Bosch spannende combinaties van beide.

 

Van jongs af aan gebruikt zij haar handen om vormen te maken in klei en was. Bosch groeide op in een kunstlievend klimaat en volgde verschillende cursussen die ondersteunend waren voor haar artistieke ontwikkeling. Zij kreeg les van o.a. David de Goede, Igor Kusmirak, Heleen Levano, Natasja Bennink en Eddy Roos.
In 2011 startte ze haar website en sinds 2014 werkt zij bedrijfsmatig. Van augustus 2015 tot februari 2018 maakte zij actief deel uit van Kunst op de Hoek, een kunstcollectief dat exposities inricht in een leegstaand winkelpand in Zutphen.

 

In de openbare ruimte staan Twee Vogeltjes B, twee grote bronzen beelden aan de oevers van de IJssel. Vogeltje Brummen en Vogeltje Bronckhorst dragen samen bij aan de verbinding tussen beide gemeenten.

 

Monique Bosch geeft boetseerles in haar atelier en op locatie, zoals in onderstaand filmpje, in het Museum Henriëtte Polak in Zutphen: URL: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2305045/Mon ique-Bosch

 

Vanaf 2018 begeeft zij zich in toenemende mate op het vlak van toegepaste kunst, met de ontwikkeling van
geluidsabsorberende objecten, onder de naam AkoestiKunst. De sculpturen zijn  gemaakt van natuurlijk materiaal .  
                                                                                                                                             

                                                             

TIJD IS MIJN VRIEND

Monique Bosch english version

 

 

 

 

 

naar

startpagina